ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ για 4-6 μερίδες

  • 400 γρ. fusilli (βίδες) ολικής αλέσεως
  • 2 φλυτζάνια ντοματίνια
  • 2 φλυτζάνια ρόκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
  • ½ φλυτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζετε τα μακαρόνια για 10 – 15 λεπτά. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύετε. ‘Επειτα προσθέτετε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και βάζετε το ντρέσινγκ στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Τέλος προσθέτετε τη ρόκα και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύετε καλά. Για να έχετε ένα πλήρες γεύμα, προσθέστε κάποιο είδος τυριού, όπως μοτσαρέλα μειωμένων λιπαρών ή κίτρινο τυρί μειωμένων λιπαρών. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!