manitarosoupa

Μανιταρόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμ. μανιτάρια λευκά (Champignon)
  • 250 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια ή γλυκοπατάτα (200 -250 γρ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕκτέλεσηΠλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα μανιτάρια, τα σκεπάζετε και τα μαγειρεύετε  μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.Ρίχνετε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου (ζεστό), την πατάτα και τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ.Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.Όσοι νηστεύουν, μπορούν να μην προσθέσουν το ζωμό κοτόπουλου και να προσθέσουν 1-2 κουταλιές ελαιόλαδου.

Μοιράσου το: