μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα η θρεπτική

Η μανιταρόσουπα είναι μια εύκολη και θρεπτική συνταγή ιδιαίτερα αγαπημένη από πολλούς και όχι άδικα.

Ειδικότερα το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, μια σούπα με μανιτάρια μας θρέφει την ίδια στιγμή που μας ζεσταίνει και απολαμβάνουμε τα μυρωδικά της. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, πολλά εξεζητημένα εστιατόρια έχουν το καθένα την δικιά του πρόταση μανιταρόσουπας στο μενού τους.

Προσθέτοντας και το γεγονός ότι μια μανιταρόσουπα γίνεται γρήγορα, είναι μια εξαιρετική επιλογή από κάθε άποψη.

Οφέλη μιας μανιταρόσουπας

Είναι γνωστό ότι τα μανιτάρια μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Καταρχάς, είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, ουσίας απαραίτητης για την εκτέλεση βασικών διεργασιών του οργανισμού. Επίσης, έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως Βιταμίνη D και Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ακόμη, τα μανιτάρια ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα και περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που εμποδίζουν την διαδικασία της γήρανσης.

Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω με το ότι είναι τροφή με απειροελάχιστες θερμίδες και λίπος, έχουμε έναν ολοκλημένο διατροφικό θησαυρό στην διατροφική μας φαρέτρα.

Υλικά για μανιταρόσουπα 4 ατόμων

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά (Champignon)
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια ή γλυκοπατάτα (200 -250 γραμμάρια)
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς να φτιάξετε την μανιταρόσουπα 

Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.

Ρίχνετε τα μανιτάρια, τα σκεπάζετε και τα μαγειρεύετε  μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνετε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου (ζεστό), την πατάτα και τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ.

Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Όσοι νηστεύουν, μπορούν να μην προσθέσουν το ζωμό κοτόπουλου και να προσθέσουν 1-2 κουταλιές ελαιόλαδου.

Σας άρεσε η συνταγή για μανιταρόσουπα;

Δείτε άλλες πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές στην ενότητα Συνταγές της ιστοσελίδας μου.

Μοιράσου το: