Βιογραφικό

Η Μαυρογιάννη Γεωργία  είναι Διαιτολόγος στην Λάρισα.

Η πρακτική της άσκηση έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο τμήμα Διατροφής και βαθμολογήθηκε με άριστα (10).

Από το 2008 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο και στην Αγιά Λάρισας.

Το 2012 εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση και θεραπεία Διατροφικών Διαταραχών από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

profile-1
Μαυρογιάννη Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Το 2015 λειτούργησε και  δεύτερο Διαιτολογικό γραφείο στη Λάρισα.

Το 2015 και το 2019 παρακολούθησε σεμινάρια εξειδίκευσης στην Αθλητική Διατροφή, υπό την αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής’’ των ΗΠΑ .

Το 2020 παρακολούθησε σεμινάρια επιμόρφωσης για τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Το 2021 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση της στη διατροφική θεραπεία που ενισχύει τη γονιμότητα και τη διατροφική θεραπεία που είναι κατάλληλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Γεωργία συμμετέχει συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και συνέδρια για να μένει πάντα ενημερωμένη για τις εξελίξεις της επιστήμης της.

Πάγια επιδίωξη της είναι να προσφέρει εξελιγμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε θέματα διατροφής, σε άτομα διαφόρων ηλικιών, φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ομιλίες που αφορούν στη διατροφική ενημέρωση του κοινού εθελοντικά σε νηπιαγωγεία, σχολεία και σε διάφορους συλλόγους. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε αθλητικές ημερίδες ως βασική ομιλήτρια και συνεργάζεται με ομάδες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κολύμβησης.

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή.

Αρθρογραφεί συχνά σε επιστημονικά site υγείας και διατροφής και σκοπός της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σ’ αυτή να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με την τροφή.

Ραδιοφωνική συνέντευξη

Συνέντευξη της διαιτολόγου Γεωργίας Μαυρογιάννη για τη διατροφή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Διατροφικές συμβουλές για τη διαχείριση της διατροφής μας και του βάρους μας την περίοδο των γιορτών και μετρά από αυτές. Πως πρέπει να τρέφεται κάποιος μετρά τις γιορτές όταν έχει πάρει 1-2 κιλά;

radio-mic-image-on-air1-1
Αναπαραγωγή Βίντεο

Φιλοσοφία

Όσο πιο σταδιακή είναι η απώλεια του βάρους, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εξασφαλιστεί μόνιμο αποτέλεσμα.

Το σώμα προσαρμόζεται πιο ομαλά στα νέα δεδομένα, αλλά και το άτομο εκπαιδεύεται πιο σωστά και αποκτά μια πιο υγιή σχέση με την τροφή.

Ένας ισορροπημένος τρόπος διατροφής δεν πρέπει να αποτελεί μια προσωρινή διαδικασία, αλλά να γίνεται τρόπος ζωής.

profile-1
Μαυρογιάννη Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λανθασμένη αντίληψη για τη διαδικασία απώλειας βάρους. Πιστεύουν ότι αν στερηθούν και πεινάσουν υπερβολικά για μικρό χρονικό διάστημα, θα πετύχουν το στόχο τους και θα επιστρέψουν στην «κανονική διατροφή» τους (παλιές, λανθασμένες διατροφικές συνήθειες).

Το κλειδί για τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους είναι η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα της ζωής μας.

10 λόγοι για να ακολουθήσεις
έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής