Υλικά για 4 άτομα:
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 150γρ. μαρούλι με ρόκα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ της κούπας θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί ή φέτα
- ½ της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
- 1/3 της κούπας αποξηραμένα cranberries
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το dressing:
- • 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ χυμός λεμονιού ή ξίδι
- 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ αλάτι
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000C. Απλώνουμε τις κομμένες πατάτες σε μια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε στην άκρη.
2. Για το dressing ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
3. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μαρούλι με τη ρόκα, το αβοκάντο, το τυρί, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries. Περιχύνουμε με το dressing και απολαμβάνουμε!