παντζάρι

Το παντζάρι

✔️T o παντζάρι παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο, το μαγγάνιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη C.

✔️ Ακόμη, είναι ιδιαιτέρως ενυδατικό, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 88%.

✔️ Συμβάλλει στη πρόληψη πολλών ασθενειών αρά καλό είναι να το περιλαμβάνεις στη διατροφή σου.

✔️ Μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω της βεταΐνης που περιέχει.

➡️ Ο χυμός του:

🔺 Μειώνει την εμφάνιση δυσκοιλιότητας.

🔺 Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

🔺  Συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση του οξυγόνου κατά τη διάρκεια της άσκησης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αντοχή στους αθλητές.

🔺 Βοηθάει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

✳️ Αν έχεις βαρεθεί να το τρως στην παραδοσιακή του μορφή βρασμένο ως σαλάτα, δοκίμασε να το γευτείς σε ένα απολαυστικό ροζ smoothie.

📌 Αφού βράσεις τα παντζάρια μπορείς να τα βάλεις σε ένα μπλέντερ μαζί με χυμό πορτοκάλι, στραγγιστό γιαούρτι και 2 κουταλιές βρώμη. Χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα πυκνό, βελουτέ ρόφημα, γαρνίρεις με φρούτα του δάσους και απολαμβάνεις!

Μοιράσου το: