salata fraoula

Πράσινη σαλάτα με φράουλες

Για τη σαλάτα

  • 150 γρ. μαρούλι
  • 150 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 60 γρ. φέτα ή λευκό τυρί μειωμένων λιπαρών
  • 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ ελαφρώς καβουρδισμένα
Για το dressing
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν σ’ ένα μεγάλο μπολ κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι το μαρούλι και προσθέτετε τις φράουλες και τη φέτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε συνεχώς , μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος περιχύνετε το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
  • Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Επίσης περιέχουν μαγγάνιο, κάλιο και φυτικές ίνες.
  • Το μαρούλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α , βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου, χρωμίου και φυτικών ινών.
  • Η φέτα αποτελεί πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ασβεστίου , φωσφόρου. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ,λιπαρά και χοληστερόλη θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Μοιράσου το: