revithokeftedes

Ρεβιθοκεφτέφες

Υλικά

  • 400γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλυτζάνι βρώμη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί λευκό ή κίτρινο μειωμένων λιπαρών
  • μικρή ποσότητα αλατιού
  • πιπέρι
  • 2 φλυτζανάκια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάλτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, βάλτε τα στην κατσαρόλα για να βράσουν περίπου 80 λεπτά. Αφού βράσουν, στραγγίστε τα και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.Βάλτε στο μπλέντερ τα ρεβίθια και πολτοποιήστε τα. Έπειτα πολτοποιήστε τη βρώμη και αναμίξτε τη με τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά: το αυγό, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε τα και προσθέστε και λίγο νερό για να γίνει πιο μαλακό. Μόλις το μίγμα πάρει τη μορφή πουρέ, ρίξτε το σε ένα μπολ. Ζυμώστε καλά μέχρι να πάρει μια υφή σαν τον ζυμωμένο κιμά.*Έπειτα πλάστε τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια ή μεγάλους κεφτέδες. Ψήστε τα στον φούρνο για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γυρίστε τα ανάποδα για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές.Οι ρεβιθοκεφτέδες σας είναι έτοιμοι να σερβιριστούν!* Μπορείτε να τους σερβίρετε με γιαουρτάκι.** Σε περίοδο νηστείας μπορείτε να αφαιρέσετε το αυγό και να χρησιμοποιήσετε τυρί σόγιας.

Μοιράσου το: