garidomakaronada

Γαριδομακαρονάδα

  • ΥΛΙΚΑ:
    300 γρ. γαρίδες (10 μέτριου μεγέθους μη αποφλοιωμένες)
  • 250 γρ. spaghetti ολικής αλέσεως
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 κονκασέ ( ψιλοκομμένο ντοματάκι)
  • 1 μικρή συσκευασία συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • Πιπέρι κόκκινο, μαύρο o Ρίγανη o Φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό o 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Για τη σάλτσα: Βράζουμε τις γαρίδες 2 φορές από 5 λεπτά, σε καθαρό νερό κάθε φορά. Κατόπιν τις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο για 2 λεπτά, ρίχνοντας παράλληλα πιπέρι μαύρο και κόκκινο, ρίγανη και βασιλικό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Βάζουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κονκασέ, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και ½ φλυτζ. τσαγιού νερό. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη καστανή. Βράζουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και έπειτα μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 -12 λεπτά. 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε από την κουζίνα ρίχνουμε το λευκό κρασί.Για τα μακαρόνια: Βράζουμε το νερό για 15 λεπτά, ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και τα ανακατεύουμε τακτικά για 17-18 λεπτά. Για το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε 5-6 φυλλαράκια μαϊντανού.

Μοιράσου το: