Μπιφτάκια ψαριού

Μπιφτέκια ψαριού στο φούρνο

Τα μπιφτέκια ψαριού είναι μια εξαιρετικά υγιεινή συνταγή και μια εναλλακτική πρόταση στα κλασικά μπιφτέκια κρέατος.

Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους. Εγώ όμως σας προτείνω να τα ψήσετε στο φούρνο ώστε να αποφύγετε τα μειονεκτήματα του τηγανίσματος. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους.

Αλλά και τα παιδιά, απολαμβάνουν ένα πολύ νόστιμο πιάτο που είναι ταυτόχρονα και υγιεινό!

Μπιφτέκια ψαριού, το ψάρι στα καλύτερα του

Τα ψάρια γενικά είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης καθώς επίσης και πηγή των πολύτιμων και ευεργετικών για την υγεία ω3 λιπαρών οξέων. Επίσης, περιέχουν πολλές βίταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη D, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Σύμφωνα με μελέτες, αν καταναλώνουμε ψάρια ενισχύεται η ανάπτυξη του εγκεφάλου και η νοητική μας λειτουργία, βελτιώνεται η όραση μας την ίδια στιγμή που μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσουμε πολλές ασθένειες όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις κλπ.

Αγαπάμε λοιπόν τα fish burgers!

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπιφτέκια ψαριού

  • 500 γραμμάρια από οποιοδήποτε σφιχτό φιλέτο ψαριού (μπακαλιαράκι, γλώσσα)
  • 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ή μισό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (κατά προτίμηση με ψωμί ολικής αλέσεως)
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε χοντρές φέτες(προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Πώς να φτιάξετε τα μπιφτέκια ψαριού

Γεμίστε με το νερό μια μέτρια κατσαρόλα. Βάλτε μέσα τις φέτες τζίντζερ, τις σκελίδες σκόρδου, τη δάφνη, το ξύλο κανέλας και το αλάτι και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ψάρι και τις πατάτες σε κύβους.

Βράστε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το ψάρι. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν. Πετάξτε τις φέτες τζίντζερ, το ξυλάκι κανέλας και το φύλλο δάφνης.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ψάρι ποσέ, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, και το αυγό. Ανακατέψτε τα καλά.

Το μείγμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για να σφίξει. Τυλίξτε το με μια μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 oC . Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και λαδώστε το καλά.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού, σχηματίστε μπαλάκια από το παγωμένο μίγμα πατάτας-ψαριού. Τυλίξτε κάθε μπάλα στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί εντελώς.Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες μπάλες στο ταψί με τη λαδόκολλα. Αλείψτε ελαφρά με λάδι τις μπάλες ψαριού.

Τοποθετήστε το ταψί στην μεσαία θέση του φούρνου για ομοιόμορφο ψήσιμο και ψήστε για 30 λεπτά.

Σας άρεσε η συνταγή για τα μπιφτέκια ψαριού;

Δείτε άλλες πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές στην ενότητα Συνταγές της ιστοσελίδας μου.

Θα χαρώ πολύ να βρείτε προτάσεις και λύσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σχέση σας με την τροφή!

Μοιράσου το:

Διαβάστε ακόμη: