Υλικά
✅500γρ. από οποιοδήποτε σφιχτό φιλέτο ψαριού(μπακαλιαράκι, γλώσσα)
✅2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
✅1 μικρό κρεμμύδι ή μισό μεγάλο, ψιλοκομμένο
✅1 Αυγό
✅½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (κατά προτίμηση με ψωμί ολικής αλέσεως)
✅Αλάτι
✅1 κ.σ. λάδι
✅4 φλιτζάνια νερό
✅4 σκελίδες σκόρδο
✅1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε χοντρές φέτες( προαιρετικά)
✅1 φύλλο δάφνης
✅1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
👉Γεμίστε με το νερό μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε μέσα τις φέτες τζίντζερ, τις σκελίδες σκόρδου, τη δάφνη, το ξύλο κανέλας και το αλάτι και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ψάρι και τις πατάτες σε κύβους.
👉Βράστε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το ψάρι. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν. Πετάξτε τις φέτες τζίντζερ, το ξυλάκι κανέλας και το φύλλο δάφνης.
👉Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ψάρι ποσέ, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, και το αυγό. Ανακατέψτε τα καλά.
👉Το μίγμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για να σφίξει. Τυλίξτε το με μια μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
👉Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 oC . Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και λαδώστε το καλά.
👉Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού, σχηματίστε μπαλάκια από το παγωμένο μίγμα πατάτας-ψαριού. Τυλίξτε κάθε μπάλα στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί εντελώς.Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες μπάλες στο ταψί με τη λαδόκολλα. Αλείψτε ελαφρά με λάδι τις μπάλες ψαριού.
👉Τοποθετήστε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου για ομοιόμορφο ψήσιμο και ψήστε για 30 λεπτά.
Αυτή η συνταγή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όλους όσοι προσέχουν το βάρος τους. Αλλά και τα παιδιά, απολαμβάνουν ένα πολύ νόστιμο πιάτο που είναι ταυτόχρονα και υγιεινό!