Το κέικ καρότου αποτελεί ένα ιδιαίτερα αγαπημένο γλύκισμα με καταγωγή από την Γερμανία.
Μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου πρωινού ή να το απολαύσετε ως απογευματινό σνακ μαζί με τον καφέ σας. Ακόμα, μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που νηστεύουν ή αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά καθώς επίσης μπορείτε να το προσφέρετε στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο.
Το καρότο, το βασικό συστατικό του κέικ καρότου προσθέτει στην γεύση μια ενγενή αίσθηση γλύκας, κάτι που μειώνει την επιθυμία για περισσότερη ζάχαρη.
Υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ καρότου
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (αν δεν μπορείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε φαρίνα ολικής αλέσεως)
- 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κουταλιά baking powder
- λίγο θαλασσινό αλάτι
- 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας ή 1 τεμάχιο βανίλια σε σκόνη
- 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά σταφίδες μαύρες
- 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 2-3 κουταλιές τριμμένη ινδική καρύδα
Πώς να φτιάξετε το κέικ καρότου
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα (αυγοδάρτη) τον πουρέ μπανάνας, το καρότο, το μέλι, τις σταφίδες και το γάλα αμυγδάλου. Προσθέτετε τα παραπάνω υλικά σε ένα άλλο μπολ στο οποίο έχετε ρίξει το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα Κεϋλάνης, το θαλασσινό αλάτι και τη βανίλια.
Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να πάρουν τη μορφή χυλού. Λαδώνετε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα και προσθέτετε το μείγμα. Το ψήνετε για 35-40 λεπτά χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.
Σβήνετε το φούρνο και περιμένετε για 10 λεπτά και ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κέικ καρότου. Αν δεν είναι ακόμη έτοιμο το ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε την τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.
Σας άρεσε η συνταγή για το κέικ καρότου;
Δείτε άλλες πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές στην ενότητα Συνταγές της ιστοσελίδας μου.
Θα χαρώ πολύ να βρείτε προτάσεις και λύσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σχέση σας με την τροφή!