salata me portokali kai stafides

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και σταφίδες

Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι σπανάκι baby
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι λάχανο
  • 2-3 κουταλιές σούπας κατίκι Δομοκού *
  • 1 μικρό πορτοκάλι καθαρισμένο, μόνο τα φιλέτα
  • 1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
  • 1-2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
Dressing
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο **
  • 2-3 κουταλιές φυσικό χυμό προτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το dressing. Διατηρήστε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά για την σαλάτα εκτός από το Κατίκι Δομοκού και ανακατέψτε. Έπειτα, προσθέστε το Κατίκι Δομοκού και περιχύστε με το dressing που έχετε στο ψυγείο.*Αντί για κατίκι Δομοκού, μπορείτε να χρησιμοποιήστε 30-60 γρ. ανθότυρο.**Δοκιμάστε στη σαλάτα σας το βιολογικό, αφιλτράριστο μηλόξυδο \”Χρυσή μηλιά\”.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Μοιράσου το: