ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό με την κατάλληλη διατροφή

Για να θωρακίστε τον οργανισμό σας, φροντίστε λοιπόν να εντάξετε στο μενού σας τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά.

  1. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α, συμμετέχει στο σχηματισμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία προφυλάσσουν τον οργανισμό από βλαβερά βακτήρια και ιούς. Πηγές: γλυκοπατάτα, καρότο ,σπανάκι, κολοκύθα, βερίκοκο, συκώτι, μουρουνέλαιο.
  2. ΒΙΤΑΜΙΝΗ C, έχει αντιοξειδωτική δράση , προστατεύει τον οργανισμό από τις φλεγμονές και συμβάλλει στη δημιουργία αντισωμάτων. Πηγές: πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, παπάγια, φράουλα, κόκκινη πιπεριά.
  3. ΒΙΤΑΜΙΝΗ D, είναι απαραίτητη σε επαρκείς ποσότητες για την ενεργοποίηση των Τ- λεμφοκυττάρων και τη μετατροπή τους σε κύτταρα «δολοφόνους» και βοηθητικά κύτταρα, ώστε να καταπολεμήσουν τα μικρόβια. Πηγές βιταμίνης D: έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, λιπαρά ψάρια, αυγό, τρόφιμα που έχουν εμπλουτιστεί με βιταμίνη D.
  4. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε, λειτουργεί ως αντιοξειδωτκό , καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες. Πηγές: ηλιόσπορος, αμύγδαλα, φουντούκια, φυτικά έλαια, αβοκάντο.
  5. ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ, είναι σημαντικός για τη δημιουργία των Τ λεμφοκυττάρων και προστατεύει τον οργανισμό από το κρυολόγημα και τις ιώσεις. Πηγές: στρείδια, ψάρι, κρέας, αυγό, ξηροί καρποί, όσπρια.
  6. ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ («φιλικά» βακτήρια), απαραίτητα για τη διατήρηση υγιούς εντερικής χλωρίδας, καθώς σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα ρυθμίζεται από τα βακτήρια του εντέρου. Πηγές: παραδοσιακό γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλα, τουρσί.

Τέλος ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας τις στερήσεις ή τις υπερβολές. Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες υγρών (νερό, φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, πράσινο τσάι, σούπες λαχανικών) και εντάξτε το σκόρδο στην καθημερινότητά σας. Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, λόγω της αλισίνης που περιέχει.

Μοιράσου το: