ΔΙΑΤΡΟΦΗ 91 λόγοι να την επιλέξεις

Μεσογειακή διατροφή – 9+1 λόγοι να την επιλέξεις

Αναλυτικά:

 1.  Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.
 2. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
 3. Μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη και να ενισχύσει την καλή χοληστερόλη.
 4. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
 5. Θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
  Η μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτη με πολυφαινόλες (ευεργετικές φυτικές ενώσεις που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά) από ελαιόλαδο, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους.
 6. Μπορεί να βοηθήσει με την κατάθλιψη και το άγχος.
 7. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου.
  Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι γεμάτο με βιοδραστικές ενώσεις που έχουν αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες όπως η υδροξυτυροσόλη, η ελαιοκανθάλη, το ελαϊκό οξύ, οι φυτοστερόλες και το σκουαλένιο.
 8. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου.
  Η μεσογειακή διατροφή συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ήπιας γνωστικής έκπτωσης και νόσου Αλτσχάιμερ και μειωμένο κίνδυνο μετάβασης από ήπια γνωστική έκπτωση σε Αλτσχάιμερ.
 9. Μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής σας.
  Η μεγαλύτερη προσκόλληση σε μια μεσογειακή διατροφή σχετιζόταν με μακρύτερα τελομερή – τα άκρα των χρωμοσωμάτων σας που βοηθούν στην προστασία από τη βλάβη του DNA. Τα κοντά, συνδέονται με χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής και χρόνιες ασθένειες, ενώ τα μακρύτερα τελομερή συνδέονται με την υγεία και τη μακροζωία.
 10. Κάνει καλό στο έντερό σας.
  Τα άτομα που ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων του εντέρου από τα άτομα που ακολουθούν μια τυπική δυτική δίαιτα.

Μοιράσου το: