Το βράδυ της Ανάστασης συνηθίζεται η κατανάλωση της μαγειρίτσας, γεύμα ιδανικό για το πέρασμα από τη νηστεία στην κρεατοφαγία. Αν θέλετε να μειώσετε την περιεκτικότητά της σε λιπαρά, μπορείτε να την παρασκευάσετε με περισσότερα λαχανικά και μικρότερη ποσότητα εντοσθίων. Αν δεν προτιμάτε τη μαγειρίτσα, καταναλώστε γιουβαρλάκια ή 2 αυγά βραστά με σαλάτα και 1 φέτα ψωμί. Φροντίστε να μασάτε καλά το φαγητό. Την Κυριακή του Πάσχα ξεκινήστε την ημέρα σας με 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα τσουρέκι ή 2 πασχαλινά κουλουράκια και 1 φρούτο. Περιορίστε την κατανάλωση ορεκτικών πλούσιων σε λιπαρά και θερμίδες (κοκορέτσι, αλοιφές). Στο μεσημεριανό μην ξεχνάτε τη σαλάτα. Λόγω των φυτικών ινών, συμβάλλει στον άμεσο κορεσμό αλλά και στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης που περιέχει το κρέας. Προτιμήστε το κατσίκι σε σχέση με το αρνί ,γιατί περιέχει λιγότερα λιπαρά και ιδιαίτερα το μπούτι. Συνοδέψτε το κρέας με ρύζι καστανό βραστό ή πατάτες βραστές. Καταναλώστε 1 – 2 ποτηράκια κρασί ή 1 ποτήρι μπύρα.
Αν επιθυμείτε κάποιο γλυκό, επιλέξτε 1 μικρό κομμάτι. Στο βραδινό προτιμήστε σαλάτα με τυρί χαμηλών λιπαρών και 1-2 παξιμαδάκια κριθαρένια ή 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 φρούτο και 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό. Μετά από το μεσημεριανό γεύμα (2-3 ώρες) απολαύστε έναν περίπατο. Τις επόμενες ημέρες καταναλώστε λαχανικά, όσπρια , ψάρι και μειώστε την κατανάλωση κρέατος. Αντιμετωπίστε τις γιορτινές μέρες σαν μια ευκαιρία για ξεκούραση, συνάντηση με αγαπημένους ανθρώπους και όχι ως αφορμή για υπερκατανάλωση φαγητών, γλυκών, αλκοόλ.