Για τη σαλάτα
- 150 γρ. μαρούλι
- 150 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
- 60 γρ. φέτα ή λευκό τυρί μειωμένων λιπαρών
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ ελαφρώς καβουρδισμένα
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- θαλασσινό αλάτι
- Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Επίσης περιέχουν μαγγάνιο, κάλιο και φυτικές ίνες.
- Το μαρούλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α , βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου, χρωμίου και φυτικών ινών.
- Η φέτα αποτελεί πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ασβεστίου , φωσφόρου. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ,λιπαρά και χοληστερόλη θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.