καροτοσαλάτα

Καροτοσαλάτα η θρεπτική

Η καροτοσαλάτα είναι γενικά μια εξαιρετική επιλογή για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και για κυρίως γεύμα.

Οι σαλάτες είναι ευεργετικές και απαραίτητες για την καθημερινή μας θρέψη. Μας προσφέρουν μια πλειάδα σημαντικών θρεπτικών συστατικών που θωρακίζουν τον οργανισμό και τον προφυλάσσουν από την εμφάνιση διάφορων παθήσεων.

Ίσως η καροτοσαλάτα να αποθαρύνει κάποιους εξαιτίας του τριψίματος του καρότου που χρειάζεται για να προετοιμαστεί. Όμως, αξίζει πέρα για πέρα να αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται. Για όσους πάλι το επιθυμούν, τριμένο καρότο υπάρχει διαθέσιμο σε κάθε super market.

Πλήρως θρεπτική καροτοσαλάτα

Το καρότο είναι ένα πασίγνωστο λαχανικό, που εκτός από τον Buggs Bunny λατρεύουν πολλοί και όχι άδικα.

Περιέχει πολλές πολύτιμες βιταμίνες όπως A, C και Κ καθώς και φυτικές ίνες οι οποίες ευεργετούν το γαστρεντερικό σύστημα και μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις. Επιπρόσθετα, το λάχανο που περιέχει η συγκεκριμένη συνταγή, είναι και αυτό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνη C.

Σε συνδυασμό με τον κολοκυθόσπορο ο οποίος είναι πολύ καλή πηγή ψευδαργύρου και μαγνησίου και ταυτόχρονα περιέχει πρωτείνη εξαιρετικής ποιότητας, δημιουργούμε ένα θρεπτικότατο πιάτο. Τα καρύδια, ως κερασάκι στην τούρτα, μας παρέχουν καλά λιπαρά (ω3) που ο εγκέφαλος μας χρειάζεται για την καλή λειτουργία του.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την καροτοσαλάτα

  • 3 μεγάλα καρότα
  • 1 ½ κούπα μωβ λάχανο
  • 1 κούπα λευκό λάχανο
  • ½ μήλο πράσινο
  • 2 κουταλιές κολοκυθόσπορους ωμούς ανάλατους
  • 4 -5 καρύδια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο

Πώς να φτιάξετε την καροτοσαλάτα

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα στον τρίφτη.

Σ’ ένα μπολ αναμίξτε τα καρότα, το μωβ και το λευκό λάχανο, εφόσον τα έχετε ψιλοκόψει προηγουμένως. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, τις φέτες του μήλου, το αλάτι και το πιπέρι.

Σας άρεσε η συνταγή για την καροτοσσαλάτα;

Δείτε άλλες πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές στην ενότητα Συνταγές της ιστοσελίδας μου.

Θα χαρώ πολύ να βρείτε προτάσεις και λύσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σχέση σας με την τροφή!

Μοιράσου το: