krema vanilia

Νηστίσιμη κρέμα βανίλιας

Υλικά

  • 600 ml γάλα βρώμης – αμυγδάλου ή αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 4 κουταλάκια στέβια κατάλληλη για γλυκά
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
ΕκτέλεσηΔιαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στη μισή ποσότητα γάλακτος. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι , προσθέτουμε τη βανίλια και τη στέβια και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα γάλακτος με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο.

Μοιράσου το:

Διαβάστε ακόμη: