sokolatenio keik

Σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας βανίλια
  • 2 κουταλιές φιστικοβούτυρο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής αλέσεως, απλώς δε θα βγει τόσο αφράτο)
  • 1/3 κούπας σκόνη κακάο
  • 1 ½ κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας υγείας
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Ψεκάζουμε μια ορθογώνια, μικρού μεγέθους φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο. Σ΄ ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις μπανάνες, το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μίγμα σ’ ένα μπολ ανάμιξης, προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ. Το ψήνουμε για 35-50 λεπτά. Μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει εντελώς καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Μοιράσου το: