Στη συνέχεια σας παραθέτω κάποιες επιλογές σνακ:
-
Φρέσκα φρούτα εποχής. Μπορείτε να τα καταναλώσετε με τη φλούδα (εφόσον τα έχετε πλύνει σχολαστικά) ή να τα καθαρίσετε και να τα τοποθετήσετε σ\’ ένα μπολάκι. Για να αποφευχθεί η οξείδωση, προσθέστε μικρή ποσότητα φυσικού χυμού λεμονιού. Προσφέρουν ενέργεια μέχρι να καταναλωθεί το κυρίως γεύμα.
-
Αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό.
-
Φρέσκα λαχανικά (αγγούρι, καρότο, ντοματίνια, πιπεριά). Εφοδιάζουν τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν στη διατήρηση της ενυδάτωσης.
-
Ξηροί καρποί ανάλατοι. Έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες ότι είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά και είναι μία από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών.
-
Ψητά τσιπς λαχανικών (κολοκυθιού, μελιτζάνας, γλυκοπατάτας). Χαρίζουν πολύτιμες βιταμίνες και προκαλούν κορεσμό λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.
-
Σπιτικές μπάρες δημητριακών. Σε περίπτωση που αγοράσετε έτοιμες, ελέγξτε τα συστατικάκαι τις θερμίδες τους.
-
Κράκερς ολικής αλέσεως ή παξιμαδάκια κριθαρένια με τυρί χαμηλών λιπαρών.
-
Γιαούρτι μειωμένων λιπαρών με κριτσίνια πολύσπορα ή φρούτο ή ξηρούς καρπούς.
Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο. Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάτε την κατανάλωση νερού, για να αποφύγετε την πιθανότητα αφυδάτωσης.