TA LATHI POY EMPODIZOYN TIN APOLEIA BAROYS

Τα λάθη που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

  1. Κατανάλωση περισσότερων ή λιγότερων θερμίδων από αυτές που έχετε ανάγκη
    Απευθυνθείτε σ΄ έναν διατροφολόγο και μετρήστε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας. Με τη συγκεκριμένη εξέταση υπολογίζονται πολύ καλύτερα οι θερμιδικές ανάγκες του ατόμου. Με την κατάλληλη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης κατά τη σύνταξη του διαιτολογίου, ελέγχεται αποτελεσματικότερα η απώλεια βάρους.
  2. Έλλειψη άσκησης
    Η έλλειψη άσκησης κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μυϊκής μάζας και κατά συνέπεια σε μείωση του βασικού μεταβολισμού.
  3. Ανεπαρκής πρόσληψη νερού
    Το σώμα χρειάζεται νερό για να εκτελέσει πολλές λειτουργίες. Επιπλέον το νερό συμβάλλει στην καταστολή της όρεξης, στην αύξηση του κορεσμού, επομένως βοηθάει στη μείωση του βάρους και του λίπους.
  4. Υπερκατανάλωση light προϊόντων
    Κάποιο προϊόν με χαμηλά λιπαρά μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Οπότε συνιστάται η κατανάλωση αυτών των προϊόντων με μέτρο και η ανάγνωση της διατροφικής ετικέτας.
  5. Μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης
    Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης, στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού και στη διασφάλιση της μυϊκής μάζας.
  6. Λαμβάνεται υπόψη μόνο η ένδειξη της ζυγαριάς
    Η ζυγαριά αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Όμως δεν αποτελεί το κατάλληλο μέσο για τον έλεγχο της σύστασης του σώματος. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε διατροφολόγο, ο οποίος μέσω της λιπομέτρησης θα σας ενημερώσει λεπτομερώς για τη σύσταση του σώματός σας. Επίσης τα ρούχα και η μέτρηση της περιφέρειας μέσης αποτελούν δείκτες της αλλαγής της σύστασης του σώματος.
  7. Υψηλές προσδοκίες
    Η έλλειψη υπομονής και η έντονη επιθυμία για γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Θέστε μικρούς, επιτεύξιμους στόχους και μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας.

Μοιράσου το: